Люди, які вперше дізнаються про Лечуза, цілком закономірно задаються питанням - як працює автополив кашпо Lechuza? Горщики з автоматичним поливом Lechuza — це вазони з подвійним дном (сепаратором). По суті під земляною грудкою рослини знаходиться резервер, в якому зберігається запас води для "поливу". Через спеціальні отвори в дні внутрішнього горщика вода надходить до дренажного шару (Lechuza Pon), а далі до коріння рослини. Субстрат поглинатиме вологу, поки вся вода в резервуарі не закінчиться. Це може тривати від тижня до кількох місяців (все залежить від розміру горщика та того, яка рослина в ньому посаджена). Слідкувати за кількістю води у резервуарі допоможе індикатор рівня. На ньому є дві позначки "Max" і "Min", що позначають максимальний і мінімальний рівень води в сховищі у Вашому кашпо.

Пам'ятайте! Автоматичний поливання кашпо Lechuza працює циклами, тобто. після повного зволоження земляної грудки має настати повне висихання коренів. Як тільки індикатор рівня води опиниться на позначці "Min" можна моніторити вологість ґрунту в зоні кореневої системи. Візьміть паличку для суші і застромте в землю біля коріння якомога глибше, а потім витягніть. Якщо паличка мокра і на неї налипає ґрунт — він ще мокрий. Якщо паличка волога — субстрат частково підсох. Якщо паличка суха, земля повністю просохла, можна наповнювати водою горщик, оснащений системою. Якщо рослина довго поглинала воду, а субстрат ще просихає, краще заливати половину ємності системи, при цьому злегка зволожуючи землю зверху.

Система автоматичного поливу в горщику значно полегшить догляд за квітами, заощаджуючи ваш час та сили. У Lechuza існують дві системи автополиву, які використовуються для горщиків різних розмірів. Розберемо із чого вони складаються.

Класична система автополиву

Класична система автополиву Lechuza

Класична система автополиву використовується у більших кашпо LECHUZA.

Вона складається із зовнішнього кашпо, внутрішнього горщика або днища, а також складових елементів комплекту автополиву: шахти для затоки води, індикатора рівня води та субстрату LECHUZA-PON як дренаж.

Гвинт для зливу води перешкоджає застою вологи під час використання кашпо на вулиці.

Гнотова система автополиву

Гнотова система автополиву Лечуза

Система автополиву з використанням ґнота працює з використанням гігроскопічної нитки, за допомогою якої в прикореневу зону рослини потрапляє вода та поживні речовини.

Вам достатньо наповнити резервуар водою і ваша рослина буде забезпечена вологою. Індикатор рівня води достовірно покаже, коли настане час заповнити ємність.

З такою системою автополиву в нашому асортименті кашпо з повноцінною пересадкою рослин, а також де рослина у своєму рідному горщику вставляється в кашпо LECHUZA.