Вибираючи горщики для кімнатних квітів люди хочуть, щоб квіти виглядали привабливо і красиво. Недостатньо купити домашні рослини, потрібно вибрати для них відповідні горщики і в процесі вибору людина прислухається до думки дизайнерів чи продавців, які мають досвід у цій справі. Звичайно, вирішальним фактором про купівлю горщиків для кімнатних квітів є власна думка, але придивитися і порівняти різні погляди потрібно обов'язково.

горщики для кімнатних квітів

ВИБІР ГОРЩИКА

Одним із найважливіших критеріїв для вибору горщика є його розмір, тому що від кількості місця в горщиках залежатиме наскільки здоровим виглядатиме в ньому рослина. Другим за важливістю фактором є форма горщиків для домашніх рослин. від форми залежить, наскільки комфортно себе почуватиме в ньому квітка (одним підходять низькі і широкі, іншим класичні форми, третім – вузькі та високі). Також, вибираючи горщики для домашніх рослин, потрібно враховувати поєднання їх форми з навколишнім інтер'єром. Третім, і виключно дизайнерським фактором при виборі горщиків є забарвлення та фактура. від них залежить, наскільки горщики гармоніюватимуть з інтер'єром кімнати.

МАТЕРІАЛ КВІТКОВИХ ГОРШКІВ

Найкращим матеріалом для квіткових горщиків є глина. Мало хто заперечуватиме цей факт, тому що глиняні горщики для кімнатних рослин є найвдалішим вибором ще з давніх часів. Глина – природний, екологічно чистий матеріал, що не виділяє шкідливих речовин, а горщики з глини досить міцні, масивні, стійкі на поверхні, їм при виготовленні можна надати будь-якої форми, вони пористі і дозволяють повітрю проникати в кореневу систему, що дозволяє краще виглядати рослинам. Але у глиняних горщиків є свої недоліки. вони дуже тендітні і зовнішній вигляд горщиків з глини підійде далеко не кожному інтер'єру. Пористість квіткових горщиків може не тільки позитивно впливати на рослини, але також, при неправильному догляді, бути каналом проникнення грибкових і бактеріальних інфекцій прямо в кореневу систему. Уникнути цього можна вибором перевіреного виробника, який вибирає якісні матеріали для горщиків квітів, а також помірний полив.

Види горщиків

Бетонні горщики для квітів набагато міцніші за глиняні, через що їх можна використовувати на вулиці навіть взимку. Це, мабуть, єдиний їхній плюс. Фактура та колір бетону робить такі горщики практично непридатними для інтер'єру, але в екстер'єрі вони знаходять своє місце. Рослини в них краще не залишати на зиму, тому що земля в горщику повністю промерзне і це може бути наслідком загибелі рослини. Недоліків бетонних та керамічних горщиків позбавлені пластикові горщики для квітів. Своєї широкої популярності вони досягли завдяки ціні та універсальності. У пластикових горщиків дуже багато форм, розмірів і кольорів, вони міцніші і легші за глиняні горщики, легко миються і без особливих зусиль можна знайти варіант для будь-якого інтер'єру.

ФОРМА ГОРШКА ДЛЯ КВІТІВ

Горщики для кімнатних рослин, незалежно від матеріалу, з якого вони виготовлені повинні мати правильну форму. Наприклад, правильні горщики для бонсая, бокарнеї або каменяломок матимуть форму миски (невисокі та широкі). Пальми та драцени краще почуваються у високих горщиках. Але найпопулярнішою формою горщиків для квітів є кругла, де ширина та висота горщика приблизно однакова. Навіть на відміну від квадратних горщиків такого ж розміру, з круглих набагато легше виймати ком для пересадки рослини. Крім форми горщика значення має об'єм, адже в маленьких горщиках рослина перестане рости, а у великому часто хворітиме, матиме виснажений вигляд і може зовсім загинути. При виборі нового горщика для пересадки ширина нового горщика повинна бути більше на кілька сантиметрів, ніж у старого.

Вибір розміру горщиків для квітів

Колір горщиків для квітів можна використовувати для їхнього вдалого розміщення в кімнаті. Наприклад, яскраві жовті, оранжеві або салатові горщики краще розмістити на підвіконні, що збільшить кількість розсіяного сонячного світла в кімнаті. У світлих кімнатах краще поставити темні горщики, а в темних -. світлі. Великі, самотньо горщики для рослин завжди були в моді, але останнім часом набирає популярності хенд мейд напрямок. Великі любителі рослин вважають за краще розфарбовувати горщики лаками, фарбами, крейдою або прикрашати мішковиною, соломою, бамбуком, тканиною та іншими виробами, розкриваючи всю широту дизайнерської фантазії.

Декоративні горщики